به گزارش خبرگزاری مهر، جواد حیدری مدیرعامل مجمع شاعران اهلبیت علیهمالسلام اظهار داشت: معتقدم اگر ۱۰ سال بودجه کامل به مجمع شاعران اختصاص داده شود، حتماً ۸۰ درصد آسیبهای که در بحث شعر آئینی وجود دارد برطرف خواهد شد. این در حالی است که ما هرساله در حوزه آموزش نیاز به ده میلیارد تومان هزینهداریم که نسبت به هزینههایی که در کشور انجام میشود واقعاً مبلغ زیادی نیست.
وی در مورد جایگاه حقوقی مجمع شاعران در خصوص برخورد با کاستیهایی که در حوزه شعر آئینی وجود دارد اظهار داشت: اگر این مجمع موضوعی را به شعرا تذکر میدهد بیشتر از باب همراهمی برای رفع آسیبها و تولید آثار فاخر است بهعنوان مثال اخیراً بیانهای منتشر و گلایههای خودمان را نسبت به بعضی از نوحهها اعلام کردیم.
وی با بیان اینکه زمینه برای بهرهمندی از اشعار با کیفیت برای مداحان از سوی مجمع شاعران فراهم است؛ خبر داد: تاکنون این مجمع، کلاسهایی با عنوان «مکتوب اشک» استاد اسفندقه را در قالب «چله شعر» منتشر کرد و اگر کسی کتاب وی را مطالعه کند حتماً متوجه خطوط قرمز شعر ولایی از نظر «فرم و محتوا» خواهد شد.
مدیرعامل مجمع شاعران اهلبیت علیهمالسلام برگزاری «جلسات نقد کتاب شعر آئینی» را برای شعرا ضروری برشمرد و فقدان بودجه لازم برای این نوع برنامهها را یکی از چالشهای این مجمع دانست و عنوان کرد: متأسفانه چند سالی است که ما شاهد چاپ چندین کتاب مستقل شعر آئینی در یک سال نبودیم این در حالی است که اگر قرار است حال و هوای شعرا خوب باشد حتماً باید آثارشان دیده و کتابهایشان چاپ شود.
مدیرعامل مجمع شاعران اهلبیت علیهمالسلام، «وضعیت شعر ولایی و عاشورایی» در کشور را رو به رشد دانست و افزود: مقام معظم رهبری در جمع شعرای آئینی، «آینده وضعیت شعر ولایی را بسیار روشن اعلام کردند» و خوشبختانه شاهد اشعار خوبی به لحاظ کمی و کیفی در این زمینه هستیم. اما در کنار این آثار خوب، ما شاهد اشعار ضعیفتر که اتفاقاً رسانه قویتری هم در اختیاردارند هستیم! یعنی آن شاعری که قصیده عالی سروده است هیچوقت اشعارش رسانهای نمیشود اما آنکسی که یک نوحه سروده که دارای آهنگ عامهپسندی است و به لحاظ محتوایی هم از کیفیت پایینی برخوردار است بیشتر دیده میشود!
به گفته وی، هرگاه بخواهیم کیفیت اشعار آئینی را بسنجیم باید ببینیم که این اشعار موردتوجه چه طیفی از اقشار جامعه قرار میگیرند.
جواد حیدری بابیان اینکه مقام معظم رهبری در حوزه شعر، سخنان زیاد و مفیدی را بیان کردند گفت: به قول بزرگان؛ شعر باید «خواص پسند و عوام فهم» باشد تا هم به لحاظ کیفیت مورد توجه خواص قرار بگیرد و هم به لحاظ فراگیری، موردنظر عامه باشد.
مدیرعامل مجمع شاعران اهلبیت علیهمالسلام با تأکید بر اینکه باید شعرای اهلبیت، صد در صد نقدپذیر باشند تصریح کرد: مقام معظم رهبری در مورد نقد اشعار این شاعران معتقدند «باید این اشعار منصفانه و با دقت و بدون تعارف نقد شود». این در حالی است که اگر شاعری نقدپذیر باشد باید بداند که این نقد میتواند در راستای تقویت او باشد. بهترین اشعاری که هماکنون در کشور وجود دارند متعلق به کسانی است که نقد پذیر هستند. این افراد آنقدر بهنقد معتقدند که حتی برخی از این شعرا بعد از اینکه نظر اساتید را نسبت به اشعار خود میشنوند یا دست به اصلاح آن میزنند یا آن اثر را کنار میگذارند.
وی در مورد دیوان استاد مؤید که چند ماه قبل در حرم مطهر امام رضا علیهمالسلام با حضور استاد مؤید رونمایی شد گفت: گروهی در چند بخش به مدت ۵ سال به جمعآوری آثار استاد مؤید اقدام کردند و توانستند نزدیک به دو هزار صفحه از اشعار استاد را جمعآوری کنند لذا بحث تحقیق و گردآوری این اشعار را مجمع شاعران انجام داد و بنیاد دعبل هم در چاپ این دیوان مشارکت کرد و این همکاری موجب شد که هماکنون این دیوان با ارزش در دسترس علاقهمندان باشد.
جواد حیدری از شناسایی نزدیک به ۸ هزار شاعر در کل کشور توسط مجمع شاعران اهلبیت علیهمالسلام خبر داد و گفت: تاکنون توانستیم ۱۰۰ انجمن شعر ولایی را در سراسر کشور شناسایی کنیم که حتی برخی از این انجمنها باوجودی که در دورترین نقاط کشور قرار دارند اما از قوت و کیفیت خوبی برخوردار هستند.
وی بابیان اینکه ما هنوز نتوانستیم آرمانهایی را که در مجمع شاعران موردنظر بوده را به دلیل فقدان بودجه کافی اجرایی کنیم افزود: هر جا که توان و بضاعتی داشتیم از اهدای بستههای فرهنگی دریغ نکردیم. حتی در دوران کرونا به کمک سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد علوی به برخی از شاعران وام اعطا کردیم.
به گفته مدیرعامل مجمع شاعران اهلبیت علیهمالسلام، هماکنون عطش جوانان برای یادگیری اشعار ولایی زیاد است و مجمع شاعران اهلبیت نیز به بلوغ کاری خود رسیده است.
حیدری اضافه کرد: مجمع در طول کاری خود تاکنون کنگرههای شعرخوانی زیادی برگزار کرده که برخی از آنها حتی به زبان عربی و ترکی بوده است و اگر از مجمع شاعران حمایت شود حتماً شاهد اتفاقات خوبی در حوزه شعر ولایی خواهیم بود.
وی بابیان اینکه حمایت از مجمع شاعران آنقدر کم است که فقط میشود با پول آن در مجمع را باز نگه داشت! اظهار داشت: چتر حمایتی سازمان تبلیغات اسلامی تاکنون بر سر مجمع بوده و انصافاً کمکهای بسیار خوبی را به این مجمع داشته است اما خودِ سازمان تبلیغات هم به لحاظ بودجهای دچار مشکل است و بیشتر از این هم توقع نیست. اما امیدواریم که دولت آقای رئیسی به این امر یک نگاه جدیتری داشته باشد چراکه هیچ رسانهای؛ رساتر و قویتر برای شیعه همچون شعر هیئتی و ولایی نیست و اگر توجه کنید تمام قوت مراسم روز عاشورا، به خاطر اشعار و نوحههای آن است.
مدیرعامل مجمع شاعران اهلبیت علیهمالسلام در پایان سخنان خود بابیان اینکه متأسفانه هنوز شاهد بحث «نذر فرهنگی» در کشور نیستیم ابراز امیدواری کرد بهزودی شاهد تحقق یافتن این نذر فرهنگی در کشور و در بین خیرین و دلسوزان جامعه باشیم.
نظر شما